66 10 10 00 - Vi sitter klare til å hjelpe

L'EASYs historie

L'EASYs historie starter midt i 1980-årene, da det fantes to virksomheter i Danmark, TeleRent og D:E:R, som drev med utleie av TV og video direkte til de danske forbrukerne via et nett av butikker.

Samtidig gikk en ung mann rundt i Odense og tenkte mye på de to virksomhetenes utleiekonsept. Hvorfor leide de bare ut TV og video? Og hvorfor hadde de butikker rundt om i landet, når disse sikkert var dyre i drift?

Den unge mannen var 21-årige Niels Thorborg, som studerte avsetningsøkonomi i Odense. Derfor var han selvsagt svært interessert i handel. Han fikk tidlig interesse for salg og kundebetjening på foreldrenes kjøpmannsgård på Vestsjælland. Her hadde han i flere år stått bak disken og fått erfaring med hvitevarer, som også inngikk i kjøpmannsgårdens utvalg.

Med denne bakgrunnen og disse tankene fikk Niels en god idé. Ja, faktisk en veldig god idé, skulle det vise seg. Han var helt sikker på at det også fantes kunder som kunne tenke seg å leie vaskemaskiner. Og han var også sikker på at kundene gjerne ville ha det mest mulig praktisk hvis det plutselig oppstod et behov for å leie en vaskemaskin. Veien til nærmeste butikk kunne være både lang og tungvint, så en måtte tenke nytt.

Ideen om utleie av vaskemaskiner per telefon ble født. Nå skulle den prøves ut – og det ble den, først på hobbybasis. Niels studerte samtidig med at han utarbeidet annonser, mottok ordrer på telefon, leverte, monterte og betjente. Men Niels bestemte seg raskt for at han ville bytte ut studiene med den spennende utleieforretningen på heltid.

 

Dermed ble firmaet VaskRent etablert i august 1985, og tingene tok fort av. I 1992 skiftet firmaet navn til L'EASY, samtidig med at produktutvalget ble vesentlig utvidet. Siden stiftelsen har L'EASY vært i kraftig vekst – og er det fortsatt. Det er også staben av kolleger som tar seg av tusenvis av kunder.

 

Og historien fortsetter…I 1998 startet L'EASY på det svenske markedet, og i 2001 var tiden inne for det norske markedet. I starten av 2006 ble også Nederland inkludert.

 

I mai 2005 kjøpte L'EASY Thorn Nordics daværende danske datterselskap D:E:R, og i november 2006 kjøpte L'EASY Thorn-selskapene i Norge og Sverige.

 

Niels Thorborg eier fortsatt firmaet, og L'EASY-konsernet omsetter i dag for ca. 1 milliarder DKK og har ca. 450 ansatte.